Tre A6 medaljer ved DM 5 km Open Water

Søndagen bød på de Danske Mesterskaber på 5.000m Open Water. Stævnet var lagt i forlængelse af det årlige Vikingesvøm i Roskilde, og var derfor nærmest hjemmebane for de to A6 svømmere Lærke Toft Ruby og Frederik Bojesen.

Det valgte de da også at udnytte, og kom hjem fra stævnet med tre medaljer sammenlagt.

Lærke var tålmodig på den første halvdel af løbet, og ventede til vendebøjerne, hvor turen gik hjem i en god gang modstrøm. Der stak hun fra feltet, og så sig aldrig tilbage. Hun kom alene i mål, med over et minut til nærmeste forfølger, og vandt dermed guld for både seniorer og juniorer.

Frederik lå med den forreste gruppe det meste af løbet, efter planen, og satsede i slutningen af løbet på at svømme en lidt mere direkte vej til mål end gruppen, da denne var kunne lidt på afveje. Desværre kunne hans lidt mere direkte rute, ikke opveje den kæmpe fordel det er at kunne ligge i en gruppe, og han kom derfor i mål som nr. 6, lige efter den forreste gruppe, der holdte sig samlet hele vejen til mål. Hans placering rakte ikke desto mindre til en tredjeplads for juniorer.

Roskilde Svømnings bedste svømmere har trænet med A6 siden slutningen af april, og hvis man tager de to piger med der til daglig træner med Frederik og Lærke, vandt de fire svømmere til sammen halvdelen af alle DM medaljerne til stævnet - ikke en tosset træningsgruppe!

Næste opgave for Lærke og Frederik, samt de to Roskilde piger Anna og Helena, bliver EM for juniorer på 7,5 eller 10 km på Malta i starten af juli.

Stort tillykke med de flotte resultater!

Forfatter: 

Jon Langberg