Stærk open water svømning i Paris

Danmark sendte 12 svømmere afsted til et stort open water stævne i midten af Paris, Frankrig i sidste weekend. A6 var repræsenteret med Anna Aavang Brendstrup, Lærke Toft Ruby og Frederik Bojesen.

Stævnet var stærkt besat, med deltagelse af bla. en række franske landsholdssvømmere, og ikke mindst alle de stærkeste danske svømmere.

Stævnet bød på to løb samme dag - 5.000m om morgenen, og 2.500m et par timer senere. Fælles for begge løb, var at man i modsætning til hvad vi er vant til, startede 200-300 svømmere på samme tid, i en stor slåskamp om placeringer. Derudover var der en masse langsomme svømmere på ruten, der gjorde at der skulle overhales konstant - alt i alt en masse spændende udfordringer!

Anna Aavang Brendstrup blev klart bedste dansker, med en suveræn sejr på 5.000m, næste tre minutter foran den franske andenplads. Lærke Toft Ruby var ikke langt efter, på tredjepladsen, lidt over tre minutter efter Anna. Udover deres guld og bronze i den åbne klasse, fik de to piger henholdsvis guld og sølv i aldersgruppen 18-24 år.

På den halve distance svømmede de mod en masse franske svømmere, der ikke var i aktion på 5.000m, og derfor ikke havde helt samme ømme kroppe som danskerne. Anna formåede igen at blive bedste dansker, med en tredjeplads i den åbne klasse, mens Lærke var lige efter på fjerdepladsen. De to piger fik henholdsvis sølv og bronze i deres aldersgruppe.

Frederik Bojesen var endnu engang yngste dansker på holdet, men viste endnu engang at han er en modig ung fyr, der ikke er bange for at gå ud og slås med dem der er markant ældre og mere erfarne. På 2.500m løbet var han kun sølle tre sekunder fra at slå Peter Mandrup Madsen, der i mange år har været den bedste danske herresvømmer i åbent vand. Frederik vinder sølv på både 2.500 og 5.000m i aldersgruppen 0-17 år, efter en fransk svømmer i begge løb.

Flotte præstationer, hvor A6 endnu engang viser at vi er rigtig godt med i åbent vand. Ud af de 15 medaljer der blev vundet af de 12 danske svømmere, stod de 3 A6 svømmere for 9 af dem - det er stærkt!

Anna og Frederik er nu færdige med open water sæsonen, og holder lidt fortjent ferie. Lærke må lige vente lidt endnu med ferie, da hun er udtaget som en del af et dansk to-mands hold til et stævne i London, den 22. september, på baggrund af hendes flotte præstationer ved LEN Cup for et par uger siden.

Forfatter: 

Jon Langberg