Internationale kvalifikationer, medaljer og klubrekorder ved Danish Open 2019

De sidste fem dage har stået på årets Danish Open, som traditionen tro var udtagelsesmesterskab til alle sommerens internationale mesterskaber.

A6 var repræsenteret med 20 svømmere, der i svømmede om kvalifikationer, medaljer, klubrekorder, personlige rekorder osv.

Julie Kepp Jensen kvalificerede sig til sommerens verdensmesterskaber på langbane, som en del af holdet på 4 x 100 fri. Hun var utroligt tæt på at klare kravene på 50 fri og 50 ryg også, men ramte desværre et par 1/100 sekund fra. VM kvalifikationer kan dog, i modsætning til alle de andre mesterskaber, også opnås i Stockholm i weekenden, hvor Julie vil prøve at komme under et individuelt krav også. VM foregår i slutningen af juli, i Gwangju, Sydkorea. Julie vandt guld på 50 fri og 50 ryg, sølv på 100 fri og bronze på 100 ryg.

Mathilda Hyldal Jung kvalificerede sig til sommerens Nordiske Mesterskaber for juniorer, for andet år i træk. Det skete på både 100 og 200 bryst - sidstnævnte var løbet hun vandt en bronzemedalje på ved sidste års nordiske mesterskaber. NM foregår i år i starten af juli, i eksotiske Vejle.

Kaya Fjeldsted Kristensen var sølle 0.01 sekund fra en juniormedalje på 200 medley, i et løb hvor hun ellers formår at sænke A6 klubrekorden med mere end to sekunder! Hun er nu den A6 svømmer med andenflest klubrekorder for seniordamer - kun overgået af Julie Kepp Jensen.

Frederik Bojesen måtte tage til takke med en hel række 4. og 5. pladser til stævnet, på trods af en omgang flot svømning i specielt 200 og 400 fri. På 400 fri sænker han klubrekorden med intet mindre end fem sekunder! Frederik er stadigvæk junior hele næste sæson, og konkurrerer således mod svømmere der er noget ældre end ham selv.

Foruden de ovenstående medaljer, kvalifikationer og klubrekoder, bød stævnet på en række personlige rekorder til mange af de 20 A6'ere, og ikke mindst en masse god erfaring til specielt de yngste A6'ere, for hvem det var første gang til et stævne i den kaliber.

Flot svømmet, og tillykke med alle rekorder, medaljer, flotte tider og ikke mindst internationale kvalifikationer!

Forfatter: 

Jon Langberg