Flot svømning ved LEN Cup og Christiansborg Rundt 2018

Lørdag den 25. august stod på åbentvandssvømning i kanalen omkring Christiansborg i hjertet af København. Dagen bestod af tre forskellige arrangementer, på samme svømmerute. Den Europæiske LEN Cup, Christiansborg Rundt, og Krüger Stafetten - alt sammen med A6 deltagere.

LEN Cup'en er en europæisk turnering over seks stævner, som i København bestod af tre omgange på Christiansborg Rundt ruten - samlet seks kilometer svømning. Mange af de bedste europæiske open water svømmere var til stede - blandt andet en nykåret europæisk mester på både 5 og 25 km. A6 var repræsenteret med Lærke Toft Ruby og Anna Aavang Brendstrup, der var udtaget til at vise det danske flag frem.

Lærke svømmer sig til en flot placering som nr. seks - kun 1 minut og 18 sekunder fra medaljerne, hvilket er en af de største præstationer hun har opnået i sin open water karriere. Specielt er det glædeligt at se at Lærke kommer tættere og tættere på de bedste i Europa, hvert år! Anna var med som debutant, og lavede en af de bedste præstationer af en dansk debutant nogensinde, og sluttede på en niendeplads - 1 minut og 25 sekunder efter Lærke, og således kun 2 minutter og 43 sekunder fra medaljerne.

Krüger Stafetten er en 4 x 500 meter holdkap, hvor A6 var repræsenteret med et enkelt hold. Holdet bestod af Nicolai Therkelsen, Frederik Bojesen, Pernille Elm Jensen samt Katja Korbo Petersson. De sluttede på en tredjeplads for mix-hold, med tiden 26 minutter og 37 sekunder.

Christiansborg Rundt satte i år rekord, med over 4.000 deltagere. Her i blandt var en masse velkendte ansigter fra A6. Lærke og Anna var klar igen, et par timer efter LEN Cup'en, og svømmede med om sejren i løbet. Desværre måtte de se sig slået med henholdsvis 2 og 4 sekunder af en tysk landsholdssvømmer, og må derfor tage til takke med anden- og tredjepladsen.

Alle A6 resultater fra Christiansborg Rundt, kan ses herunder:

Navn Tid
Lærke Toft Ruby 24.31
Anne Aavang Brendstrup 24.33
Nicolai Therkelsen 26.27
Nicolai Wiuff 27.18
Katja Korbo Petersson 29.00
Pernille Elm Jensen 32.02
John Petersson 34.18
Ole Petersen 36.10
Julie Bojesen 38.29
Mads Østergaard 43.05

Hvis vi har glemt nogen på listen - er i velkommen til at skrive til jon@a6-swim.dk

Stort tillykke med alle de flotte resultater!

Næste opgave for open water svømmerne, er et internationalt stævne i Paris den kommende weekend, hvor A6 er repræsenteret med Anna Aavang Brendstrup, Lærke Toft Ruby og Frederik Bojesen.

Forfatter: 

Jon Langberg