Flot svømning ved EM Junior OW 2019

A6 var i weekenden repræsenteret med to svømmere ved de Europæiske Junior Mesterskaber i åbentvandssvømning, i Račice, Tjekkiet.

Frederik Bojesen svømmede sig til den bedste danske præstation nogensinde ved EM Junior OW, da han med en ottendeplads kun var 34 sekunder fra medaljepodiet. For at sætte det lidt i perspektiv, var Frederiks løb første gang en dansker sluttede indenfor 10 minutter af en podieplacering.

Anna Aavang Brendstrup var godt med i starten af sit 10 km løb, men blev desværre ramt af et spark i hovedet undervejs i løbet, hvilket fik slået hende ud af kurs, og gjorde det svært for hende at navigere ordentligt.

Anna og Frederik udgjorde derudover halvdelen af den danske holdkap, som opnåede den bedste danske præstation på en holdkap til EM Junior, med en 12. plads.

Både Anna og Frederik, samt Lærke Toft Ruby der nu er senior i open water sammenhæng, er udtaget til LEN Cup i København, hvor de er tre ud af de fire danskere, der skal repræsentere Danmark på hjemmebane i den europæiske turnering.

Forfatter: 

Jon Langberg