A6 succes ved DM Open Water 2019

A6 var lørdag repræsenteret med fire svømmere ved de Danske Mesterskaber i Open Water svømning, i Jels Sø. Stævnet bød på adskillige medaljer - blandt andet en suveræn sejr på den afsluttende holdkap. Mesterskabet bød både på Juniormesterskaber og Seniormesterskaber - sidstnævnte blev dog desværre aflyst, så de ældste måtte nøjes med DM Masters.

Anna Aavang Brendstrup svømmede sig til en suveræn sejr på 7.5 km DM Junior, hvor hun med 1:29:31 kun blev slået af en enkelt dreng, og vandt med fire minutter ned til andenbedste pige.

Frederik Bojesenvar på forhånd udset som favorit på drengenes 7.5 km DM Junior, efter en rigtig flot præstation ved EM Junior for to uger siden. Desværre har Frederik ligget syg i ugen på til DM, og var slet ikke på toppen. Han kæmper sig dog i mål, og vinder en afsluttende kamp om bronzemedaljen, i en tid der er langt fra hvad han normalt ville kunne på den distance.

Lærke Toft Ruby skulle egentligt svømme DM Senior på 10 km, men løbet blev desværre aflyst pga. for få deltagere i starten af ugen. Da Lærke fylder 20 i år, kunne hun lige præcis tilmelde sig DM Masters, hvor hun kunne konkurrere på 2.5 km. Lærke blev den suverænt hurtigste kvinde på distancen, kun overgået af en enkelt herre.

A6 sluttede dagen af med at stille til start på 4 x 950m holdkappen. Holdet bestod udover de tre ovenstående, af Nicolai Therkelsen, der fik sin debut til et DM Open Water. Nicolai startede løbet i suveræn stil, og svømmede A6 i front. Den føring blev bare udbygget mere og mere igennem løbet, og A6 endte med at vinde løbet med 6 minutter og 27 sekunder.

Tillykke med de flotte resultater!

Næste open water aktivitet bliver LEN Cup i København, hvor Anna, Lærke og Frederik sammen med Anton Ørskov Ipsen, skal forsvare de danske farver på hjemmebane.

Forfatter: 

Jon Langberg