A6 medaljehøst til DM Open Water 2018

A6 var repræsenteret med fire svømmere ved dagens Danske Mesterskaber i Open Water, der fandt sted i Jels Sø. Anna Aavang Brendstrup, Lærke Toft Ruby og Frederik Bojesen var alle til start i juniorløbet på 7.500m, mens Nicolai Wiuff sluttede sig til holdet på 4 x 1.000m holdkappen, der blev afviklet nogle timer senere.

Da Anna og Lærke konkurrerede om de samme medaljer, var det bedst mulige udfald derfor guld til Frederik, guld og sølv til de to piger, og så selvfølgeligt en guldmedalje i holdkappen - og det var lige præcis hvad vi fik med hjem.

Frederik besluttede sig ret hurtigt at tempoet var for lavt i gruppen, og svømmede alene væk fra den forreste gruppe, og svømmede sig længere og længere i front, og endte med at vinde løbet med over tre minutter ned til andenpladsen. Frederik har tre år tilbage som junior i open water regi, og det er derfor ret imponerende allerede så tidligt at vinde så overlegent.

Anna og Lærke havde lagt en klar plan om at svømme fra de andre piger lige så snart starten var givet, og det var da også præcis hvad de gjorde. Planen var at de skulle arbejde sammen om at lave så stort et hul ned til de øvrige piger som muligt, men det viste sig at de var så hurtige at de kunne følge med den forreste gruppe af drenge (udover Frederik, der som bekendt var alene i front). Som aftalt fulgtes pigerne ad indtil midt på sidste runde, hvor de så skulle svømme om sejren.

Lærke vandt den afsluttende sprint foran Anna, og de sluttede dermed på henholdsvis første og andenpladsen, med tre sekunder mellem sig, og over syv minutter til tredjepladsen. Tredjepladsen gik i øvrigt til Helena Hvid Hansen fra Helsingør, som A6'erne har haft fornøjelsen af at træne sammen med, når det har passet henover sommeren.

Holdkappen startede spændende mellem A6 og Aarhus Swim, hvor Frederik var oppe i mod deres hurtigste dreng. Frederik skifte til Nicolai med en marginal føring, hvorefter Nicolai skulle op i mod en pige fra Aarhus, som han uden problemer svømmede fra, og gav Anna et godt forspring. Anna var oppe i mod den anden pige fra Aarhus, og udbyggede forspringet til lige knap fire minutter, inden hun skiftede til Lærke. Lærke skulle så bare sørge for ikke at smide forspringet på den sidste omgang, til den sidste dreng fra Aarhus. Lærke ikke bare holdte forspringet, men øgede det faktisk også en smule. Således blev det en ganske suveræn A6 sejr - og en rigtig god afslutning på en fed dag!

Flot svømmet Anna, Lærke, Nicolai og Frederik!

Næste opgave for open water svømmerne er allerede næste uge, hvor Anna og Lærke skal repræsentere Danmark ved LEN Cup på hjemmebane i kanalerne rundt om Christiansborg. Ugen efter står den på stævne i Paris, hvor de to piger også får følgeskab af Frederik. Derudover kommer der et stævne i London, hvor deltagerne bliver udvalgt på baggrund af resultaterne ved de øvrige stævner.

Forfatter: 

Jon Langberg