Seks medaljer ved DÅM-L i Aalborg

D. 24.-27. Juni har A6 haft sendt 23 årgangssvømmere til Ålborg for at konkurrere ved de Danske Årgangsmesterskaber på langbane. Det blev et vellykket mesterskab, hvor A6 strålede både på holdånd og resultater.

DÅM-L bød på mange spændende ting. For nogle svømmere var dette mesterskab deres sidste som årgangssvømmere, mens det for andre, var deres aller første. Svømmerne gjorde god figur af sig i alle tre årgangsinddelinger, hvilke man blandt andet så ved de mange finaledeltagelser. A6 har ved dette mesterskab haft intet mindre end 24 top 10 placeringer og heraf var de 11 ydermere i top 5. 

Seks af disse topplaceringen kastede også medaljer i A6's retning, og følgende svømmere bør fremhæves for deres præstationer:

DÅM-L var Anders Kortegaards første langbanemesterskab. Anders gjorde en flot debut, hvor han vandt to bronzemedaljer på henholdsvis 50m og 100m bryst. Anders fik desuden en masse flotte tider med sig hjem og en masse vigtig læring omkring at svømme mesterskaber og finaler.

Karsten Olsen, som til daglig bor og træner i Austin, vandt tre medaljer til A6. Han vandt to bronze på 200m fri og 200m im, og så vandt han sølv på 100m fly. Karsten som har todelt statsborgerskab vender hjem til USA med en masse gode minder fra sit ophold i DK og A6.

Frederik Bojesen sluttede mesterskabet godt af ved, på overbevisende stil at kvalificere sig til finalen på 400m fri i 4. bedste tid. Kvalifikationen så kontrolleret og overbevisende ud, og Frederik var sikker på, at han have mere at skyde med i finalen. Frederik beviste også sit værd, da han i finalen splitter sit løb rigtigt flot og forbedrede sin indledende tid med 4 sek. og vinder en sølvmedalje – hvilket er hans første DÅM medalje.

A6 svømmerne har gjort det flot ved sommerens mesterskab, og alle vender uden tvivl hjem med vigtig lærdom og inspiration som kan bruges til fremtidens stævner og mesterskaber. Forhåbentlig har mange også fået inspiration til, hvad der skal til, hvis man ønsker at rykke sin svømning til det næste niveau. Nu skal de blot nyde en velfortjent sommerferie og lade op til næste sæson, der starter i august.

Det er dog ikke kun svømmerne, der fortjener ros. Trænere og holdleder, vil gerne takke de mange forældre, der troligt støtter op om det arbejde, der ligger i at sende svømmerne til mesterskaber. Den store indsat fra forældre har meget at skulle have sagt, for at få tingene til at hænde ordenligt sammen. Tak for det!

Forfatter: 

Lasse Iversen