Julie Kepp Jensen lukker 2017 på fornem manér ved EM Kortbane

Julie Kepp Jensen var sidste A6 svømmer i vandet ved en konkurrence i 2017 - og hvilken afslutning på året. Julie formåede at svømme sig til klubbens første internationale seniormedaljer, da hun på 4 x 50 fri og 4 x 50 holdmedley hjalp det danske hold til henholdsvis bronze- og sølvmedaljer - og var kun 0.02 sekund fra at tage en individuel medalje.

Julie havde et enormt tralvt EM program, og endte med at være den danske svømmer med flest starter i løbet af ugen - og det endda på trods af at hun ingen starter havde på den første dag. Hun tog til gengæld revanche de sidste fire dage, med samlet 12 gange i bassinet.

De første to dage gik med at svømme 50 fri i 4x50 fri holdkapperne for både damer og mixhold, hvor Julie hver eneste gang satte den lige i skabet, og var den hurtigste dansker efter Pernille Blume. Derudover havde Julie en 100 fri, som hun desværre fik disponeret lidt forkert de første 50 meter, som betød at hun ikke kom med videre til finalen, da hun blev slået af to danskere - hun var højt nok oppe på resultatlisten til at være kommet med, hvis hun ikke var faldet for reglen om to svømmere pr nation i finalerne.

Julie viste især på fjerdedagen at hun har taget et stort skridt fra at være en god junior, til at være med fremme i den europæiske seniorelite. På 50 ryg var målet om en semifinaleplads ellers lige ved at glippe, da hun på den sidste bane kom alt for langt over i siden, og måtte slås med at komme væk fra banetovet - men videre kom hun. I semifinalen var hun fast besluttet på at rette fejlene fra morgenen, og forsøge at få en bedre tid. Det må man sige lykkedes, da hun med en kæmpe personlig rekord på 26.52 (før 26.83) svømmede sig videre i finalen i andenhurtigste tid.

Det vil normalt være noget der får de fleste til at ryste i bukserne af nervøsitet, men Julie formåede at holde hovedet koldt, og sørge for at fokusere på at svømme sit bedst mulige løb, og ikke mindst nyde den fantastiske stemning - en stemning der ikke kun bød på dansk hjemmebane, men også en hel sektion af tribunen fyldt med A6'ere der råbte og skreg. Julie imponerede endnu engang i finalen, og svømmede med 26.42 endnu en stor personlig rekord. Vanvittig flot præstation af den kun 17 årige pige, der kun lige er blevet senior i sommers. At tiden så var 0.02 sekund fra bronzemedaljen, og 0.03 sekund fra den danske senior rekord på distancen, vidner bare om hvor højt et niveau Julie præsterede på.

På sidste dagen svømmede Julie sig ubesværet videre i semifinalen på 50 fri, og hjalp 4 x 50 holdmedley holdet til lige præcis at komme med videre i finalen. Desværre havde de mange starter de forrige dage sat sit præg, og Julie var meget brugt da vi ramte søndag aften. På 50 fri rammer hun ikke en finaleplads, hvilket også var godt det samme, da hun havde besluttet at afmelde den under alle omstændigheder, for at satse alt på den sidste holdkap. Den sidste holdkap bar desværre præg af fire trætte piger, der alle svømmede lidt over deres bedste. Vi havde naturligvis håbet at Julie kunne have sendt holdet endnu hurtigere afsted med samme tid som aftenen før, men det blev desværre nogle tiendedele af et sekund langsommere, da der ikke var mere energi i den unge dame. Ikke desto mindre får de fire piger svømmet sig til en flot sølvmedalje, kun overgået af et stærkt svømmende svensk hold.

Alt i alt, kan vi være rigtig glade og stolte over at klubben, med Julie i spidsen, har taget endnu et skridt i retning mod verdensklasse svømning. Det gør undertegnede rigtig stolt at vi kan præstere at levere svømning på så højt plan, med de relativt beskedne midler vi har til rådighed. Det viser at hårdt arbejde, og konstant jagt på forbedringer, virker! Når det så er sagt, så er der i skrivende stund 938 dage til OL i Tokyo, så det er bare på med arbejdshandskerne!

En sjov lille sidenote er, at A6 nu er den eneste klub i landet, hvor der ligger en OL svømmer og træner i dagligdagen - det er noget vi som klub kan være rigtig stolte af!

Næste opgave for A6'erne bliver Lyngby Open for de ældste svømmere, NS Mini for de yngste, og ikke mindst Danske Årgangs Mesterskaber for de bedste årgangssvømmere.

Godt nytår - pas nu på jer selv!

Forfatter: 

Jon Langberg