Flot A6 svømning ved Vikinge Svøm 2017

Dagen i dag bød på det årlige Vikinge Svøm i Roskilde, som er en 2.500 meter tur henover Roskilde Fjord. Stævnet i år blev brugt som første del af udtagelsen til sommerens internationale mesterskaber i åbentvands svømning - heriblandt Nordiske Mesterskaber, LEN Cup og ikke mindst de Europæiske Junior Mesterskaber.

A6 var repræsenteret ved Lærke Toft Ruby, der går benhårdt efter en kvalifikation til alle sommerens mesterskaber, samt Frederik Bojesen, der havde sin debut til et åbentvandsstævne siden han i vinters besluttede sig for at satse mere på denne del af svømningen.

Lærkes plan var meget simpel - hun ville gøre løbet hårdt, og ikke hjælpe de andre piger det mindste. Derfor stak hun tidligt væk fra gruppen, og svømmede hele vejen over fjorden alene i front. Hun tog en ganske sikker sejr med tiden 31.13 - 31 sekunder hurtigere end næsthurtigste pige. Lærke tog dermed et vigtigt skridt i retning mod en kvalifikation til de internationale opgaver senere på sommeren - det hele bliver dog først afgjort i næste uge - mere herom senere.

Frederik skulle ud og have en masse erfaring, og fik besked på at følge så godt med de bedste drenge han kunne. Han kunne naturligvis ikke holde dem hele vejen over fjorden, men kom i mål på en fin 12. plads med tiden 30.08 - under to minutter fra førstepladsen, som har mange års erfaring med åbentvandssvømning - en flot debut af Frederik.

Både Lærke og Frederiks næste opgave bliver til DM på 5.000 meter i Århus på lørdag, hvor de internationale kvalifikationer bliver afgjort. 

Forfatter: 

Jon Langberg